Bakırhan: Halkımız 31 Mart'ta onuruna sahip çıkacaktır

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Bazarcix ve Dîgor’da konuştu. Bakırhan, Kürt halkının JİTEM ittifakına ve diline düşmanlık edenlere karşı 31 Mart'ta onuruna sahip çıkacağını belirtti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) seçim çalışmaları sırasıyla Qers’in Dîgor (Digor) ilçesine bağlı Pazarcix (Dağpınar) beldesi ve Dîgor ilçesinde halk buluşması düzenledi. Halk buluşmalarına DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan katıldı.

PAZARCİX

Bakırhan’ın ilk durağı Bazarcix beldesi oldu. Bakırhan burada çok sayıda kişi tarafından alkış ve zılgıtlarla karşılandı. Bakırhan, “Hepimiz çok iyi biliyoruz ki burası bize mücadeleyi, direnişi öğretti. Kültürüne, diline yıllardır sahip çıkıyor. Önümüzde çok önemli bir seçim var. Bu kayyım zihniyetini sandıklara gömmemiz gerek. Biz bu zihniyet ne cezaevi, ne zulüm Pazarcix halkının mücadelesini durduramaz.  Qers yurtseverliği Pazarcix ile öğrendi. Yıllardır kayyımlara, baskıya rağmen, zora ve faşizme rağmen Pazarcix kendi partisine oy vererek hem Türkiye’de hem de Kurdistan’da örnek bir belde oldu. İnanıyoruz bu seçimde de Pazarcix büyükşehirlerle yarışarak yine mücadele tarihine ismini altın harflerle yazacaktır. Pazarcix değil kayyumlara onların şahına bile geçit vermez. Pazarcix meydanında tüm hesaplar bozulur” şeklinde konuştu.

DÎGOR

Bakırhan ardından Dîgor’a geçti. Heyeti ilçe girişinde çok sayıda kişi karşıladı. İlçe binası önünde konuşan Bakırhan, şunları söyledi:

“Köyleriniz yakıldı, cezaevine atıldınız, sürgün edildiniz ama mücadeleden vazgeçmediniz. Dilimizi yok sayanlara,  dilimize ‘bilinmeyen dil’ diyenlere ve Kürtlerin yaşadığı her parçaya ‘teröristan’ diyen anlayışı sandığa gömmelisiniz. Bazıları diğer partilerde siyaset yapıp, ‘biz de Kürdüz’ diyorlar öyle bir şey yok. Kürt olanlar Kürtçenin yasal statüsü için mücadele edenlerdir. Kürt olanlar Ankara’da JİTEM’le Kurt ittifakı yapmazlar. DEM Parti dışında verdiğiniz her oy Devlet Bahçeli’ye, ırkçı şovenizme, sizleri reddedenlere, Şêx Said’e hakaret edenlere gidecek. Dîgor halkı onurunu, iradesine sahip çıkarak belediyesini kazanacaktır. Sizin ödediğiniz bedeli hiçbir yer ödememiştir. Geçmişe ve geçmişte ödenen bedele sahip çıkma günüdür."